Американський мільярдер пожертвує $3,25 млн на швидку допомогу в Україні

Американський мільярдер пожертвує $3,25 млн на швидку допомогу в Україні

Менеджер хедж-фонду, мільярдер Білл Екман пообіцяв виділити 3,25 мільйона доларів на купівлю понад дюжини машин швидкої допомоги для України, поки вона захищається від повномасштабного вторгнення Росії. Про це пише Reuters.

Пожертвування Екмана покриє придбання 15 спеціально обладнаних автомобілів швидкої допомоги Toyota 4×4 Land Cruiser і витрати на їхню експлуатацію на передовій, написав інвестор Вітні Тілсон, який входить до консультативної ради благодійної організації Екмана, Pershing Square Foundation. Тілсон написав про це в електронному листі на адресу друзів і професійних контактів. Електронний лист переглянули у Reuters.

«Сьогодні вранці я снідав зі своїм товаришем по коледжу Біллом Екманом, ознайомив його зі слайдами, які я склав, про мою місію „Швидка допомога для України“, і на місці він погодився пожертвувати 3,25 мільйона доларів», — написав Тілсон в електронному листі від 25 лютого.
Хедж-фонд Екмана Pershing Square Capital Management контролює активи на суму приблизно 16 мільярдів доларів.

Тілсон очолює зусилля щодо закупівлі автомобілів швидкої допомоги для України, якими керуватиме група гуманітарної допомоги MOAS (Migrant Offshore Aid Station), що базується на Мальті. Land Cruiser коштує приблизно 116 000 доларів кожен і має подовжений дах, який дозволяє медичному персоналу стояти під час лікування пацієнтів.

За даними Forbes, статки Екмана, чий прадід емігрував до США з України, оцінюються в 3,5 мільярда доларів.