Тенісистка Марта Костюк присвятила свій перший титул WTA Україні

Тенісистка Марта Костюк присвятила свій перший титул WTA Україні

Українка Марта Костюк виграла свій перший титул WTA у неділю, перемігши росіянку Варвару Грачову, і присвятила це своїй країні та «всім людям, які борються і гинуть», пише France24.

20-річна Костюк впала на корт, ридаючи, після перемоги у фіналі ATX Open в Остіні, штат Техас, з рахунком 6-3, 7-5.

52-а ракетка світу, Костюк сказала на церемонії після своєї перемоги: «Перебуваючи в тому положенні, в якому я зараз є, виграти цей титул надзвичайно особливо. Я хочу присвятити це звання Україні та всім людям, які зараз борються і гинуть».

Після оплесків і вигуків Костюк додала: «Очевидно, що це дуже особливий момент, незалежно від того, коли він відбувається».

Раніше Костюк відверто висловлювалася щодо реакції світу тенісу на російське вторгнення на її Батьківщину, кажучи, що антивоєнних банальностей недостатньо. На Відкритому чемпіонаті Австралії в січні Костюк сказала, що було «дуже засмучуюче» бачити батька Новака Джоковича, Срджана, який позував там поруч із російським прапором із обличчям президента Путіна.

Костюк відмовилася потиснути руку на US Open білорусці Вікторії Азаренко.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року призвело до того, що росіяни та білоруси стали ізгоями у світовому спорті, адже Білорусь є союзницею держави-агресора.