Комітет з розвідки Сенату США: немає ознак того, що по Кремлю вдарила Україна

Комітет з розвідки Сенату США: немає ознак того, що по Кремлю вдарила Україна

Сенатор США Марк Ворнер, голова Комітету з розвідки Сенату США, заявив журналістам, що «поки що немає жодних ознак» того, що Україна стоїть за ймовірним ударом безпілотника по Кремлю, пише CNN.

«Ми все ще не маємо багато інформації, — сказав Уорнер. — Принаймні на даний момент немає жодних ознак того, що джерелом були українці».

Відповідаючи на запитання, чи розвідувальні служби США виключили ідею про те, що Україна стоїть за можливою атакою, Уорнер наголосив, що занадто рано казати напевно, але немає жодних ознак того, що це так.

Уорнер залишив закритий брифінг з директором ЦРУ Вільямом Бернсом щодо можливої нічної атаки, яку Росія назвала замахом на президента Володимира Путіна з боку України.

Україна рішуче заперечує будь-яку причетність до ймовірного удару. Росія звинуватила і Вашингтон у причетності до атаки безпілотника на Кремль.

«Ми добре розуміємо, що рішення про такі дії і такі теракти приймаються не в Києві, а у Вашингтоні. І Київ уже виконує те, що йому наказано», — заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, не навівши жодних доказів.

Представник Пентагону заперечив і причетність США до ймовірної атаки, і звинуватив Пєскова у брехні.

«Я б просто сказав вам, що (Дмитро) Пєсков бреше. Я маю на увазі, що це, очевидно, безглузде твердження. Сполучені Штати не мають до цього жодного стосунку. Ми навіть не знаємо, що тут сталося, — сказав Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки. — Але я можу вас запевнити, що Сполучені Штати не грали в цьому жодної ролі».