Українка перемогла у конкурсі на кращий логотип до коронації Чарльза ІІІ

Українка перемогла у конкурсі на кращий логотип до коронації Чарльза ІІІ

Дизайнерка Єлизавета Зубенко перемогла у конкурсі на кращий неофіційний логотип з нагоди коронації Його Величності Короля Чарльза III. Про це повідомило Посольство України у Великій Британії.

Журі конкурсу визнало роботу Єлизавети найкращою серед інших поданих робіт. Подивитися на логотип можна на Facebook-сторінці Посольства.

У складі журі були представники Посольства, голова організації BRAND UKRAINE Марія Липяцька та керівниця програм дизайну, архітектури та моди Study UK British Council Ганна Робінсон.

Новий логотип буде виставлено під час урочистого прийому у Посольстві з нагоди коронації. Посольство України у Великій Британії висловило подяку всім, хто взяв участь у конкурсі та надіслав свої роботи.

Як розповідає ВВС, коронація пройде у Вестмінстерському абатстві 6 травня, і король, який буде коронований разом з Каміллою, королевою-консортом, стане 40 правлячим монархом, коронованим там з 1066 року.

Чарльзу буде вручено Сферу Государя, Скіпетр Государя з Хрестом, Скіпетр Государя з Голубом та інші предмети у ключові моменти церемонії. А Каміллі подарують Жезл Королеви-Консорта з Голубом і Скіпетр Королеви-Консорта з Хрестом, що відбивають королівські скіпетри.

Архієпископ принесе коронаційну присягу і попросить короля Чарльза підтвердити, що він захищатиме закон і англіканську церкву під час свого правління, а король покладе руку на Святе Євангеліє і пообіцяє «виконувати та дотримуватися» цих обіцянок. Король також складе другу присягу – Присягу Декларації про приєднання, заявивши, що він є «вірним протестантом».

Далі церемоніальне вбрання короля буде знято, і він сяде на коронаційне крісло для помазання, що наголосить на духовному статусі суверена, який також є главою англіканської церкви.

Головний момент – коли король єдиний раз у житті одягне старовинну корону Святого Едуарда. У заключній частині церемонії король зійде на трон.