13-річна українська співачка відмовилася виступати поруч з росіянином в Італії

13-річна українська співачка відмовилася виступати поруч з росіянином в Італії

13-річна співачка з України, переможниця музичного конкурсу 2021 Black Sea Games Софія Самолюк відмовилася виступати на одній сцені з російським виконавцем під час фестивалю Sanremo Junior, який проходив в Італії 3 травня, пише MSN.

За словами прес-служби Софії, організатори фестивалю лише за кілька годин до його початку повідомили про участь у конкурсі російських артистів. Замість виконання своєї пісні Софія Самолюк виступила з промовою, в якій заявила про неприпустимість виступів представників країни-агресора на міжнародному рівні.

«Я не буду виступати на одній сцені з російськими терористами, які вбивають українських дітей. Сподіваюся, що наступного року на цій сцені не буде виступати терористична держава. Будь ласка, підтримуйте Україну», — сказала Софія на сцені.

Софія Самолюк перемогла на музичному конкурсі 2021 Black Sea Games, який проходив у Скадовську Херсонської області. Виступала як вокалістка у віковій групі 11-13 років. У 2022 році Софія отримала гран-прі на United Kids Festival у Болгарії, виступаючи у віковій групі 13–14 років.

Sanremo Junior — це співочий конкурс, який проводиться в Італії та організовується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), агентством ООН, відповідальним за надання гуманітарної допомоги та допомоги дітям у всьому світі.