Кремль «атакували дрони»: Росія звинуватила Україну у замаху на Путіна. Відео

Кремль «атакували дрони»: Росія звинуватила Україну у замаху на Путіна. Відео

Російська влада звинуватила Україну в спробі здійснити нічний удар безпілотників по Кремлю з метою вбити президента Володимира Путіна, і попередила про можливу помсту, пише NPR.

Український уряд заперечує будь-яку причетність, звинувачуючи Москву у використанні інциденту як приводу для ескалації атак в Україні.

Прес-служба Кремля повідомила через понад 12 годин після інциденту, якщо такий був, що в середу російська ППО збила два безпілотники, які намагалися завдати удару по резиденції Путіна в стінах Кремля.

«Розцінюємо ці дії як спланований теракт і замах на життя президента», — заявили в Кремлі.

Путіна не було в будівлі під час «атаки», повідомив російському державному інформаційному агентству «РИА Новости» речник Кремля Дмитро Пєсков. На кадрах, які не вдалося перевірити незалежно, нібито видно вибух над Кремлем. Москва звинуватила Україну у здійсненні попередніх терактів і диверсій в інших частинах Росії, що Україна заперечує.

Українські чиновники відкинули інформацію.

«Ми не атакуємо ні Путіна, ні Москву. Ми воюємо на своїй території, захищаємо свої села і міста, — заявив президент України Володимир Зеленський журналістам під час візиту в Гельсінкі в середу. — Вони щодня вигадуватимуть ескалаційні схеми».

Радник президента України Михайло Подоляк у Twitter припустив, що це могла бути робота «місцевих сил опору». Подоляк заявив, що Кремль використовує цей інцидент як привід для виправдання широкомасштабних нападів на мирне населення в Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон не може підтвердити повідомлення про атаку, і що будь-які подібні повідомлення з боку Кремля слід сприймати з великим скептицизмом. Аналітики також поставили під сумнів твердження Кремля про те, що такі удари безпілотників можуть бути спробою вбити Путіна. Російський уряд попередив про можливу помсту.

«Російська сторона залишає за собою право вживати заходів у відповідь, де і коли вважатиме за потрібне», — заявили в Кремлі.