США надішлють Україні 300 мільйонів доларів військової допомоги

США надішлють Україні 300 мільйонів доларів військової допомоги

США оголосили про близько 300 мільйонів доларів додаткової військової допомоги для України, включаючи величезну кількість артилерійських снарядів, гаубиць, ракет класу «повітря-земля» та боєприпасів, у зв’язку з наближенням початку весняного контрнаступу, пише AP.

У новий пакет входять ракети Hydra-70 – некеровані ракети, які запускаються з літаків. Він також включає ракети для високомобільних артилерійських ракетних систем, або HIMARS, міномети, гаубичні снаряди, ракети та протитанкові рушниці Carl Gustaf. Всю зброю буде взято зі складів Пентагону, щоб її можна було швидко відправити на лінію фронту.

Останнє постачання надходить в той час, коли українські чиновники кажуть, що вони готуються до контрнаступу, а міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що вони знаходяться «зовсім трохи, від моменту, коли ми зможемо сказати: «Так, все готово».

Українські чиновники сказали, що накопичують боєприпаси, щоб розміщувати їх вздовж потенційно довгих ліній постачання.

Резніков заявив у понеділок, що ключовим моментом для успіху штурму буде «наявність зброї; підготовлені, навчені люди; наші захисники і захисниці, які знають свій план на своєму рівні, а також забезпечують цей наступ усім необхідним — снарядами, боєприпасами, пальним, захистом тощо».

Це 37-й пакет акцій Пентагону, який надійшов до України з початку повномасштабної війни в лютому 2022 року, і завдяки цьому загальна військова допомога США становить близько 36 мільярдів доларів.