«Символ надії»: до Євробачення у Ліверпулі відкрили пам’ятник, присвячений Україні

«Символ надії»: до Євробачення у Ліверпулі відкрили пам’ятник, присвячений Україні

Пам’ятник, створений як «символ надії» для України, відкрили в Ліверпулі, який готується прийняти Євробачення від імені країни. Про це пише BBC.

Всесвітній монумент миру в Україні, який має висоту 16 футів (5 метрів), встановлено на Strawberry Field, біля колишнього дитячого будинку, де Джон Леннон грав у дитинстві. Робота 16-річної мексиканської художниці Осбеліта Гарсіа-Моралес зберігатиметься на місці, доки її не можна буде перевезти в Україну, щоб вона стала постійним пам’ятником, коли це буде безпечно.

Подивитися на статую можна за посиланням.

Кеті Версфелд, директор місії локації, що належить Армії Порятунку, сказала, що відвідувачам пропонується «виступити на захист миру, ким би вони не були, де б вони не були». Статуя, відлита з алюмінію, зображує людину, яка тримає книгу, голуба та український прапор із повідомленнями у стилі відомого антивоєнного гімну Леннона «Дайте шанс миру».

Сестра Леннона, Джулія Берд, була серед тих, хто зібрався, щоб побачити пам’ятник, відкритий на місці, яке стало відомим у 1967 році після синглу The Beatles Strawberry Fields Forever. Статуя була створена Гарсіа-Моралес після того, як у 2022 році вона отримала замовлення від каліфорнійської коаліції художників Global Peace Initiative.

«Strawberry Field має честь бути опікуном пам’ятника, доки він не здійснить свою останню подорож до України, виконуючи бажання Глобальної мирної ініціативи, яка спрямована на зменшення насильства та конфліктів у всьому світі», — додала Версфелд.

Пісенний конкурс Євробачення пройде в Ліверпулі з 9 по 13 травня після того, як було вирішено, що його проведення в Україні небезпечно.