Українці розробили інноваційний підводний безпілотник: зброя проти російського флоту

Українці розробили інноваційний підводний безпілотник: зброя проти російського флоту

Україна швидко завойовує та укріплює репутацію інноваційної країни. Зіткнувшись з російським вторгненням, багато винахідників і малих підприємств відповідають на заклик національної оборони. Постійно з’являються нові розробки, пише Naval News.

Український уряд робить усе можливе, щоб використати цю креативність і об’єднати її в ефективний та скоординований спосіб. Для цього нещодавно була створена нова група Brave1. Один з нових видів зброї, представлених під час офіційного запуску Brave1, представляє особливий інтерес з точки зору флоту. Це невеликий роботизований підводний човен – морський безпілотник «Толока ТЛК-150».

Подивитися на розробку можна за посиланням.

Україна розробляє роботизовані підводні човни, офіційно відомі як безекіпажний підводний апарат (UUV). TLK-150 є першим представленим власним UUV. У нього більші стабілізатори, ніж у подібних дронів, і набагато ширші пропульсори (пропелери). Ця зброя доповнює надводні кораблі без екіпажу (USV), які вже загрожують російському ВМС на його головній базі в Севастополі.

TLK-150 — досить маленький дрон, лише 2,5 метри довжиною. У нього подвійні підрулюючі двигуни, встановлені на крилоподібних стабілізаторах, і великий кіль. У поєднанні з окремим кермом це має забезпечити чудову маневреність. Цілком можливо, що його можна використовувати як перископ для місій зі збору розвідданих поблизу ворожого берега. Це також може дозволити націлювання на здійснення атак.

Проекти двох більших UUV також були представлені Brave1. TLK-400 більш ніж вдвічі довший – 4-6 метрів. Він має набагато більший діаметр корпусу, що забезпечує широкий радіус дії та корисне навантаження. TLK-1000 буде ще набагато більшим, до 12 метрів у довжину та з чотирма двигунами.