У «Дії» запустили програму відновлення житла: у перший день подали тисячі заявок

У «Дії» запустили програму відновлення житла: у перший день подали тисячі заявок

Відсьогодні всі громадяни, житло яких зазнало незначних пошкоджень внаслідок збройної агресії Росії та досі не відремонтовано, зможуть скористатися послугою «єВідновлення» для отримання державної допомоги на відновлення житла, пише Ukrinform.

В першу чергу йдеться про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

«У рамках „єВідновлення“ ми зосередимося на реставрації житлових будинків, які мають незначні пошкодження. Щоб зробити це якнайшвидше, послугу „єВідновлення“ оцифровано та максимально спрощено для громадян. Ви можете подати заявку на допомогу в Дії в кілька кліків, і протягом місяця спеціальна комісія при громаді має прийняти рішення про надання такої допомоги», — прокоментував Олександр Кубраков, віце-прем’єр-міністр з питань реконструкції України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що компенсацію можна використати протягом 1 року з дня її нарахування.

«У найближчих планах – запуск механізму компенсацій за зруйноване житло, передбаченого законом №2923. Розраховуємо, що до кінця цього року тисячі українців зможуть придбати нове житло», — додав Кубраков.

Варто зазначити, що у перший день система зазнала значних перевантажень через те, що українці подали тисячі заявок на відновлення житла. Тих, хто не зміг скористатися послугою, в Мінінфраструктури попросили зачекати — недоліки програми усувають.

Як повідомлялося, 21 квітня Кабінет міністрів затвердив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання державної допомоги громадянам, житло яких постраждало внаслідок збройної агресії Російської Федерації, на поточний ремонт житла. Робити це будуть через електронну послугу «єВідновлення».