Український стартап залучив $5,5 млн від інвесторів в США

Український стартап залучив $5,5 млн від інвесторів в США

Propertymate, proptech-стартап, який спрощує процес купівлі будинків у новобудові, залучив 5,5 мільйонів доларів у вигляді початкового фінансування. Попри те, що компанія працює в США, її створили та розвивали в Україні. Про це повідомляє PR Newswire.

Завдяки цим інвестиціям компанія прагне вийти на нові ринки в США. Вона змінює ім’я на NewHomesMate. Нова назва бренду відображає фокус на ринку нових будинків і місію допомогти покупцям житла отримати найкращі враження від навігації та купівлі новозбудованих будинків.

Ден Гнатковський і Софія Вишневська запустили NewHomesMate (раніше Propertymate) у 2020 році. Вже у 2021 році компанія залучила $1 млн.

Сполучені Штати переживають дедалі більшу кризу дефіциту житла. Згідно з аналізом Realtor.com, розрив між будівництвом односімейних будинків і домогосподарствами зріс до 6,5 мільйонів будинків між 2012 і 2022 роками. Пошук інформації про нові будинки, що будуються, і навігація в процесі купівлі житла є дуже заплутаними для покупців.

NewHomesMate запустили ринок нових будинків, щоб служити цій конкретній меті. Після останнього раунду збору коштів компанія вийшла на 9 нових ринків: Даллас, Х’юстон, Орландо, Джексонвілл, Тампа, Сан-Антоніо, Маямі-Форт Лодердейл, Ролі-Дарем і Окала-Гейнсвіль, на додаток до першого ринку – Остін, Техас. З новою столицею безпосереднім пріоритетом NewHomesMate є розширення своїх послуг ще на восьми ринках.

Стартап працює в США, але обидва засновники народилися в Україні та зуміли розвивати бізнес, незважаючи на війну та перебування в команді в Україні. Головний штаб стартапу знаходиться в Остіні, команду з 91 людини планується розширити.