П’ятеро врятованих з України левів благополучно прибули до Європи

П’ятеро врятованих з України левів благополучно прибули до Європи

Лев, левиця та троє її дитинчат перетнули українсько-польський кордон і опинилися в безпечному місці в Познанському зоопарку після майже 20-годинної подорожі з України, розповідає Міжнародний фонд захисту тварин IFAW.

Евакуація цих великих котів стала можливою завдяки співпраці між IFAW, Wild Animal Rescue, UAnimals і Познанським зоопарком. Загалом понад десяток великих котів, зокрема левів, тигрів і леопардів, перевезуть у безпечніші місця за межі України.

Левиця, трирічна Ася, була врятована від приватного заводчика в Донецькій області і в жовтні народила трьох левенят. Незважаючи на те, що дитинчата, яких звуть Тедді, Емі та Санта, мали травматичний початок життя, їм пощастило, що вони все ще годуються молоком своєї матері і мало спілкуються з людьми. Самець лева, дворічний Візеріс, також був врятований з того самого племінного закладу, але вважається, що він не пов’язаний з іншими.

Левів передали до центру порятунку диких тварин Наталії Попової та UAnimals під Києвом. Власники через наслідки війни не могли про них піклуватися. IFAW допоміг організації Wild Animal Rescue організувати порятунок і транспортування до Познанського зоопарку.

Оскільки більшість великих котів, вирощених у неволі, не можуть бути випущені назад у дику природу, а простір у високоякісних закладах догляду обмежений, Познанський зоопарк разом із партнерами визначає відповідні домівки в Європі чи за її межами, де вони отримуватимуть піклування все своє життя.