США швидко відновлять Україні бойову техніку, що постраждала під час контрнаступу

США швидко відновлять Україні бойову техніку, що постраждала під час контрнаступу

Сполучені Штати нададуть Україні додаткову військову допомогу на суму до 325 мільйонів доларів, повідомив Голосу Америки представник оборонного відомства США.

Пакет включатиме бронемашини Stryker і Bradley, які можуть замінити ті, що були пошкоджені та знищені під час українського контрнаступу, який зараз триває, за словами двох чиновників Департаменту борони, які поговорили на умовах анонімності перед очікуваною публікацією пакету.

Офіційні особи сказали, що остання допомога також включає боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, а також більше ракет для ракетно-артилерійських систем високої мобільності HIMARS.

Оголошення про допомогу з’явилося на тлі повідомлень про те, що Україна втратила більше десятка бойових машин піхоти Bradley за останні дні, що підкреслює військові витрати поточного контрнаступу.

«Це найкращі системи. Але якими б хорошими вони не були, вони є вразливими та потребуватимуть заміни, тому це нагадування, що це забезпечення безпеки не є одноразовим. Це потрібно буде продовжувати в довгостроковій перспективі», — сказав Бредлі Боумен, старший директор Центру військової та політичної влади вашингтонського Фонду захисту демократій.

Останній пакет допомоги стане 40-м санкціонованим президентом США виведенням військової техніки зі складу Департаменту оборони після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Цього тижня міністр оборони Ллойд Остін їде до Брюсселя на зустріч міністрів оборони країн НАТО, де підтримка України буде головним пріоритетом.