Бізнесмен виїхав з України з довідкою про інвалідність та… підкорив Еверест

Бізнесмен виїхав з України з довідкою про інвалідність та… підкорив Еверест

Президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір покинув Україну як людина з інвалідністю, але під час відсутності в країні бізнесмен… підкорив гору Еверест. Це відбулося у травні 2023 року, пише Yahoo.

Таку інформацію зібрала про Кушніра команда українського проєкту розслідувань bihus.info з посиланням на власні джерела

«Президент „Київміськбуду“ Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною у травні цього року піднялися на Еверест… От тільки як посадовцю вдалося виїхати через стан здоров‘я і підкорити таку вершину, яка дається не всім підготовленим здоровим людям — загадка», — сказав журналіст команди.

Кушнір виїжджав за кордон з листком непрацездатності, що дозволяє йому залишати Україну під час воєнного стану. Сходження пари на гору Еверест коштувало їм 150 000 доларів США.

Після публікації статті представники прес-служби Кушніра звернулися до «Української правди» та зазначили, що у нього дійсно є третя категорія інвалідності.

«Кушнір дійсно має третю групу інвалідності, адже з 2005 року бореться з онкологічною хворобою (меланома), що зумовлює, у відповідності до закону, періодичні обстеження, у тому числі і за межами України. Йому було проведено низку операцій з видалення метастаз у різних органах та видалення самих внутрішніх органів. Водночас з цим, він є досвідченим альпіністом, який піднявся на два „восьмитисячника“ та сім „семитисячників“. Підкорити Еверест було мрією Кушніра, яку вдалося здійснити лише цього року. Він із дружиною підняв прапор України на найвищій вершині світу», — повідомили у прес-службі.