Каліфорнійський університет у Берклі розпочинає спільні освітні проєкти з Україною

Каліфорнійський університет у Берклі розпочинає спільні освітні проєкти з Україною

Один із найпрестижніших університетів США — Каліфорнійський університет у Берклі планує розпочати спільні освітні проекти з українськими навчальними закладами, пише Interfax.

Про це заявила Джанет Енн Наполітано, міністр внутрішньої безпеки (2009-2013), губернатор штату Арізона (2002-2009) на Всеукраїнському форумі «Жіноче лідерство у воєнний час».

«Ми робимо переконливі речі з моїм Центром (Школа публічної політики Голдмана Каліфорнійського університету в Берклі), який, я рада сказати, сподівається на глибоку співпрацю з Київською школою державного управління. У нас будуть спільні дослідницькі програми, можливості для навчання лідерів і спільні студентські обміни, які допоможуть збагатити як Берклі, так і Україну та справді розширити глобальні пошуки спільної демократії через вищу освіту», — каже вона.

4 липня 2023 року відбувся Всеукраїнський форум «Жіноче лідерство під час війни». Захід зібрав понад 600 учасників та представників усіх сфер: органів влади, громадських організацій, військових, політики, бізнесу та ЗМІ. Організатором Форуму виступила Київська школа державного управління імені Сергія Нижного.

Джанет Енн Наполітано також висловила повну підтримку боротьбі України за власну свободу.

«Україна стала джерелом натхнення для всього світу, особливо для таких країн, як США, які цінують свободу та демократію. Ваша стійкість як нації, ваша відданість демократії, вашому суверенітету і праву на існування як народу просто неймовірні. І повірте, під час моїх подорожей я бачу українські прапори скрізь у Сполучених Штатах», — сказала вона.

«За результатами Форуму ми маємо на меті сформувати ініціативну групу та запустити проекти, пов’язані з реформами та змінами державної політики щодо жінок в Україні», — розповіла Анна Міщенко, директорка Київської школи державного управління імені Сергія Нижного.

За її словами, Київська школа державного управління спільно з Центром безпеки в політиці Університету в Берклі планують спільні дослідження, освітній обмін та публічні заходи з фокусом на жіноче лідерство. Все це дозволить перенести робочий американський досвід в Україну.