США заявляють, що не підтримують українські удари всередині Росії

США заявляють, що не підтримують українські удари всередині Росії

Сполучені Штати не заохочують і не дозволяють напади всередині Росії, заявив речник Державного департаменту США після того, як російська влада заявила, що вони збили безпілотники, які намагалися атакувати Москву вранці в середу. Про це пише Reuters.

Проте Україна сама вирішує, як вона захищатиметься від повномасштабного російського вторгнення, яке почалося в лютому минулого року, сказав речник Держдепу, додавши, що Росія може припинити війну в будь-який момент, вийшовши з України.

Удари безпілотників у глибині Росії почастішали після того, як на початку травня над Кремлем було знищено два безпілотних літальних апарати. Удари дронів по російській столиці останніми місяцями стають все більш поширеними.

Міністерство оборони Росії повідомило вранці в середу, що системи ППО збили три безпілотники, які намагалися атакувати Москву. Як повідомив мер Сергій Собянін, один безпілотник врізався в споруджувану будівлю в центрі Москви вранці в середу.

Московські аеропорти призупинили польоти вранці. Великі аеропорти навколо російської столиці останніми днями неодноразово закривалися для вильоту та прильоту через активність українських безпілотників.

Росія також збила два українських безпілотники над Московською областю без втрат і ще два — над Брянською областю, що межує з Україною, повідомили у вівторок у Міноборони РФ.

Україна зазвичай не коментує, хто стоїть за нападами на територію Росії, але, схоже, вона активізувала напади після того, як на початку травня над Кремлем було знищено два безпілотники.