Високопоставлений генерал США зустрівся з Папою Римським та обговорив війну в Україні

Високопоставлений генерал США зустрівся з Папою Римським та обговорив війну в Україні

Вищий військовий офіцер США генерал Марк Міллі зустрівся з Папою Франциском у Ватикані в понеділок, обговорюючи низку питань, зокрема війну в Україні, пише France24.

Папа Римський «очевидно дуже стурбований тим, що було вбито та поранено сотні тисяч людей, а також жертвами серед невинного цивільного населення», — сказав Міллі журналістам на борту військового літака США після аудієнції.

«Йому дуже цікаво почути мою думку про стан війни і про людську трагедію, яка розгортається в Україні», — сказав генерал.

Міллі — голова Об’єднаного комітету начальників штабів США — відіграє центральну роль у зусиллях щодо надання Україні допомоги, включаючи військове обладнання та навчання для боротьби з російськими військами, які повномасштабно вторглися в країну в лютому 2022 року.

Ця підтримка допомогла військам Києва звільняти території від Москви, і українські війська зараз беруть участь у контрнаступі, який зіткнувся з російською обороною.

Папа Римський Франциск, який став главою Всесвітньої католицької церкви у 2013 році, регулярно закликає до миру в Україні, і його посланник миру відвідав Москву в червні, лише через кілька тижнів після візиту в Київ.