Шон Пенн хотів переплавити свої «Оскари» на кулі заради українців

Шон Пенн хотів переплавити свої «Оскари» на кулі заради українців

Оскароносний актор, продюсер і гуманітарний діяч згадав про минулорічну відмову Кіноакадемії президенту України Володимиру Зеленському виступити на церемонії вручення премії «Оскар» після початку повномасштабного російського вторгнення, пише Yahoo.

В останні кілька років Пенн неодноразово був в Україні під час зйомок документального фільму про націю та її лідера. Пенн зазначив, що продюсери «Оскара» вважали Зеленського «недостатньо легковажним» для виступу на церемонії. Натомість, обурено розповів Пенн, вони отримали скандальний епізод з Віллом Смітом. Пенн засудив поведінку актора на «Оскарі» 2022 року та своїх колег за те, що вони аплодували Сміту стоячи після того, як актор дав ляпаса Крісу Року.

«Чому мені довелось відсидіти за ґратами за те, що ти щойно зробив? Чому ви всі стоїте та аплодуєте його найгіршому моменту як людини? — запитав Пенн. — Такого не сталося б [якщо б виступив] Зеленський. Вілл Сміт ніколи б не залишив своє крісло, щоб стати частиною насильства. Цього б ніколи не сталося».

Пенн описав свою реакцію на те, що Зеленського зневажили відмовою, сказавши, що він хотів знищити свої два «Оскари». «Я подумав, ну, знаєте? Я віддам їх Україні. Їх можна переплавити на кулі, якими вони зможуть стріляти в росіян».

63-річний режисер наступного тижня випустить документальний фільм «Superpower» про війну в Україні. Фільм розпочався у 2021 році як ближчий погляд на сходження Зеленського від зіркового актора до поважного політичного діяча, але став чимось більшим після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Ми хотіли розповісти легковажну історію про цього комедійного актора, якого обрали президентом України, а замість цього ми стали свідками історичного лідера та війни його країни за свободу, — сказав Пенн у пресрелізі. — Коли ви приїжджаєте в країну такої неймовірної єдності, починаєте розуміти, чого нам усім так бракує».