Бюджет України отримає грант від США на суму $1,25 млрд: на що підуть кошти

Бюджет України отримає грант від США на суму $1,25 млрд: на що підуть кошти

13 вересня заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова підписала Протокол переговорів щодо залучення до державного бюджету гранту США на суму 1,25 млрд доларів США в рамках проєкту Світового банку PEACE in Ukraine, йдеться на сайті Міністерства.

Кошти будуть спрямовані на підтримку вразливих верств населення, а також тих, хто працює для забезпечення виконання функцій держави та надання освітніх і медичних послуг (держслужбовці, освітяни, лікарі, рятувальники).

Заступниця Міністра фінансів України висловила вдячність Світовому банку за безпрецедентну допомогу, надану Україні з початку повномасштабного вторгнення:

«Постійна та ефективна підтримка Світового банку в рамках проєкту PEACE in Ukraine дозволила Уряду України виконувати основні державні функції на загальнодержавному та регіональному рівнях, у тому числі вирішення нагальних соціальних потреб для підтримки населення».

Завдяки проєкту PEACE in Ukraine Міністерство фінансів України залучило грантів і кредитів на загальну суму 19,5 млрд доларів США та 1,44 млрд євро; 17,97 млрд доларів США — саме гранти.

Найближчим часом очікується підписання між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) угоди про надання відповідного гранту Мультидонорського трастового фонду та перерахування коштів до Державного бюджету України.