Українська авіакомпанія отримала дозвіл на польоти у повітряному просторі США

Українська авіакомпанія отримала дозвіл на польоти у повітряному просторі США

Українська авіакомпанія SkyUp святкує знаменний момент у своїй історії після отримання дозволу здійснювати польоти на території США. Про це пише Aerotime.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну флот перевізника SkyUp був евакуйований, і авіакомпанія працює по всій Європі, надаючи послуги з обслуговування літаків, екіпажу, технічного обслуговування та страхування (ACMI) і чартерні рейси. 25 вересня 2023 року авіакомпанія оголосила, що планує розвивати послуги ACMI та чартерні рейси на новому ринку в США.

Чотири літаки Boeing 737-800 із флоту авіакомпанії, які були подані в заявці, отримали дозвіл на польоти в повітряному просторі США. Літаки, яким дозволено виконувати польоти, мають зареєстровані номери UR-SQB, UR-SQC, UR-SQF і UR-SQP, і всі вони наразі працюють по всій Європі.

Щоб літати у повітряному просторі США, SkyUp мав отримати дозвіл від трьох різних американських органів.

Дозвіл на ведення діяльності в якості авіаперевізника на території США схвалено американським Департаментом транспорту (DoT). Управління транспортної безпеки (TSA) мало підтвердити, що SkyUp відповідає вимогам авіаційної безпеки для авіаперевезень з території США або на територію Сполучених Штатів. Нарешті, Федеральна авіаційна адміністрація (FAA) мала видати сертифікат FAR129, який гарантує, що іноземні авіаперевізники або оператори можуть літати в повітряному просторі США.

Зараз перевізник експлуатує вісім Boeing 737-800 і два Boeing 737-700. SkyUp все ще має замовлення на літаки Boeing 737 MAX.