Українці з Сакраменто високо оцінюють підтримку, яку надають Україні США та Байден

Українці з Сакраменто високо оцінюють підтримку, яку надають Україні США та Байден

Сполучені Штати незабаром надішлють Україні новий пакет військової допомоги вартістю в сотні мільйонів доларів, оскільки українські сили продовжують відбивати російські атаки. Тим часом у Сакраменто українське населення вдячне країні та президенту за підтримку, пише CBS News.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся вчора у Білому домі з президентом США Джо Байденом перед оголошенням про надання Україні пакету допомоги в розмірі 325 мільйонів доларів у рамках вилучення боєприпасів із військових запасів США.

«Це означає, що ми маємо можливість врятувати Україну як незалежну державу», – зазначив виконавчий директор Ukrainian American House Денис Наконечний.

Протягом останніх 19 місяців він та його команда працювали над відправленням гуманітарної допомоги в Україну.

«Кожного дня вони живуть під цією агресією, кожен день бояться за своє життя», – зазначив він.

Наконечний сказав, що ця допомога надходить у критичний час.

«Хлопцям на передовій потрібна амуніція та вся підтримка», — підкреслив він.

Пакет допомоги надійшов після шести атак російських військ на українські міста — найбільшого ракетного обстрілу за більш ніж місяць. Водночас Наконечний зазначив, що продовжує молитися за Україну і підтримка президента США допоможе врятувати життя людей.

«Бо він стоїть на боці України та зробив усе можливе, щоб захистити українські сім’ї, – сказав Денис. – Ми ніколи цього не забудемо».

З початку війни США надали Україні майже 44 мільярди доларів допомоги.