Три фото з України під час війни отримали нагороду Siena Photo Awards 2023

Три фото з України під час війни отримали нагороду Siena Photo Awards 2023

Три світлини, зроблені фотографами під час війни в Україні, зайняли свої місця серед переможців Siena International Photo Awards 2023, повідомляє The Guardian.

Одну з них було названо фотографією року. Зображення-переможці будуть виставлені в італійському місті Сієна до 19 листопада. Подивитися всі світлини можна за посиланням.

Фотографія року — «Георгій»

На світлині Георгій Кебурія прощається зі своєю дружиною Майєю та дітьми на залізничному вокзалі в Одесі, коли родина сідає у потяг до Львова 5 березня 2022 року. Сотні жінок і дітей, які втекли тоді з різних міст України, відчайдушно намагалися сісти на потяг до безпечного місця, перш ніж насильство війни досягне їхнього міста. Тим часом такі люди, як Георгій, повинні були залишитися, щоб боротися з ворогом. Фото: Salwan Georges.

Перше місце у категорії «Документальна та фотожурналістика» — «Херсонський хлопець»

11 листопада 2022 року українські війська звільнили Херсон від російської окупації. На велелюдній площі натовп замовк під час виступу президента Володимира Зеленського. 13-річний Гліб уважно слухає в першому ряду: після місяців страху та невпевненості вперше після початку війни він може вийти з дому. Фото: Andras D Hajdu.

Найкращий автор — «Війна України»

56-річна Олена Куріло постраждала після того, як російська ракета вразила її житловий будинок у перші години війни в Чугуєві, Україна, 24 лютого 2022 року. Фотограф, відомий своїми документальними роботами, зосереджується на гуманітарних кризах, щоб висловити підтримку. У 2022 році він присвятив роботу війні в Україні, фіксуючи атаки на мирних жителів та їх переміщення, документуючи життя в окопах та повсякденні реалії в країні. Фото: Wolfgang Schwan.