В УЄФА передумали допускати до змагань російських футболістів-юніорів

В УЄФА передумали допускати до змагань російських футболістів-юніорів

Минулого місяця керівний орган європейського футболу заявив, що юнацьким і дівочим російським командам віком до 17 років буде дозволено грати, розповідає Politico.

Російські молодіжні команди не будуть допущені до континентальних футбольних змагань у цьому сезоні, оголосив у вівторок керівний орган європейського футболу УЄФА. Там заявили, що «неможливо знайти жодного технічного рішення, яке дозволило б російським командам грати», відступивши від попереднього кроку щодо скасування повної заборони для всіх російських команд.

УЄФА заборонив російським міжнародним і клубним командам брати участь у європейських змаганнях після того, як Кремль почав повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, але минулого місяця оголосив про плани пом’якшити заборону учасникам віком до 17 років.

Це оголошення викликало негативну реакцію в Європі, і кілька країн заявили, що вони не будуть грати проти російських команд, попри рішення УЄФА. Це також змусило шведського віцепрезидента цієї організації Карла-Еріка Нільссона піти у відставку з посади голови Шведської спортивної конфедерації через його підтримку скасування заборони.

Українська асоціація футболу (УАФ) минулого тижня засудила УЄФА за рішення повернути російські молодіжні команди, заявивши, що українці бойкотуватимуть будь-який матч проти російських команд. У вівторок УАФ подякувала УЄФА за нове рішення.

«Позиція нашої держави, з якою Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА та всіх національних асоціацій — її членів, була почута, — йдеться в повідомленні УАФ. — Російський футбол залишається ізольованим, тобто там, де йому місце».