Біля української антарктичної станції народилося п’ятеро тюленят

Біля української антарктичної станції народилося п’ятеро тюленят

Біля антарктичної станції «Академік Вернадський» вже народилося п’ятеро тюленят. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр, передає Ukrinform.

«Серед тих, що зараз народжуються в районі нашої станції „Академік Вернадський“, з’явилася перша самка», — йдеться у повідомленні.

Подивитися на малюків можна на Facebook.

Дослідники відзначають, що в околицях станції вже народилося п’ять дитинчат тюленя Ведделла: два самці, самка та двоє малюків, стать яких ще не визначена. Усі вони залишаються на Зимовому острові неподалік разом зі своїми матерями.

За словами біолога 28-ї антарктичної експедиції Вадима Ткаченка, у самок тюленів Ведделла, які здатні виносити один плід, вагітність триває 10 місяців. Завагітніти знову вони можуть дуже швидко. Новонароджені тюлені зазвичай важать від 25 до 30 кг, але на поживному молоці матері вони ростуть досить швидко, досягаючи 400 кг у дорослому віці.

Матері годують своїх дитинчат протягом семи тижнів, перш ніж їхні малюки потраплять у воду і починають самостійне життя. Ці тюлені живуть відносно довго — близько 20 років, зазначили полярники.

Перше тюленя, яке народилося біля станції в середині вересня, назвали Анвер.