Новий спікер Палати представників: «Ми не можемо дозволити Путіну виграти в Україні»

Новий спікер Палати представників: «Ми не можемо дозволити Путіну виграти в Україні»

У четвер увечері новообраний спікер Майк Джонсон заявив, що підтримує допомогу Україні, заявивши, що Сполучені Штати не можуть дозволити російському лідеру Володимиру Путіну перемогти, пише The Messenger.

«Ми не можемо дозволити Володимиру Путіну перемогти в Україні, тому що я не вірю, що все це зупиниться на цьому, — сказав Джонсон під час вечірнього виступу в шоу „Hannity“ на Fox News. — І це, мабуть, підштовхне Китай і дасть йому можливість зробити крок щодо Тайваню».

Джонсон сказав, що хоча США не покинуть Україну, Білий дім повинен надати американському народу «певну відповідальність за долари», які надходять до країни.

Відокремившись від позиції Білого дому, Джонсон додав, що раніше того дня під час зустрічі повідомив адміністрації Байдена, що серед республіканців у Палаті представників є консенсус щодо розділення допомоги Ізраїлю та Україні.

Як пише Європейська правда, Джонсон заявив, що Палата представників США повинна розглядати нову військову допомогу Україні та Ізраїлю як окремі заходи.

«Наш консенсус серед республіканців Палати представників полягає в тому, що ми повинні розділити ці питання», — сказав Джонсон.

Він сказав, що передав це повідомлення посадовцям Білого дому після зустрічі з Джо Байденом раніше цього ж дня.