Зеленський у США популярніший за Байдена і Трампа: опитування

Зеленський у США популярніший за Байдена і Трампа: опитування

Як повідомляє опитування YouGov, половина громадян США висловлюють абсолютну симпатію до президента України. Відсоток схвалення українського лідера в Америці вищий, ніж власних президентів: лише 42% респондентів позитивно відгукуються як про Джо Байдена, так і про Дональда Трампа.

Переважна більшість американців бачить Україну як союзника чи друга США (72%), а не як ворога чи недружню державу (13%). Для Росії навпаки: лише 6% вважають її дружньою чи союзницькою; 84% як ворога чи недружню. Американці сприймають президента Росії Володимира Путіна приблизно так само негативно, як і його країну: 9% мають дуже або частково сприятливе ставлення до нього, а 80% — негативне. Президент України Володимир Зеленський користується набагато більшою популярністю в американців: 50% сприймають його схвально, 24% — негативно.

Зеленський також сприймається більш позитивно, ніж інший лідер, який зараз шукає підтримки США: прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху (33% схвалюють і стільки ж ні).

Велика частина різниці в настроях щодо відповідальності США у двох війнах випливає з думки республіканців, які радше скажуть, що США мають відповідальність зробити щось в Ізраїлі, ніж в Україні. Більшість демократів стверджують, що США несуть відповідальність в обох конфліктах, тоді як незалежні кажуть так щодо обох з меншою ймовірністю.

Двоє з п’яти республіканців (38%) хочуть скоротити військову допомогу США Україні, у тому числі 21% хочуть її повного припинення. Загалом 56% американців хочуть або збільшити військову допомогу Україні (23%), або зберегти її на тому ж рівні (33%), у тому числі 74% демократів і 48% республіканців хочуть принаймні зберегти її на тому ж рівні.