Художник з США створив благодійні гральні карти із зображенням українських міст

Художник з США створив благодійні гральні карти із зображенням українських міст

Художник та благодійник платформи UNITED24 Аарон Троттер із Портленда, штат Орегон, створив гральні карти із зображенням українських міст, повідомляє платформа.

«Оскільки я створюю гральні карти із зображенням міст, я подумав, що найкращим виявом підтримки буде створити колоду для України. Можливо, це дрібниця, але я вірю в силу мистецтва, що надихає та дає надію», — сказав Троттер.

«Я не можу стояти осторонь і нічого не робити. Мої карти йдуть на війну», — каже Троттер. Його прадід утік із царської Росії у 1880-х роках, проте втратив двох братів під час Голокосту. В Україні друкують 1000 колод, які будуть відправлені безпосередньо військовослужбовцям на передову, щоб підняти їм дух і послати в бій амулет захисту.

Ілюстровані гральні карти, концепція, яку Троттер виношував протягом останніх 13 років, є проєктом, який втілює в собі його пристрасть до архітектурної спадщини по всьому світу. Не маючи змоги фізично відвідати Україну через поточні обставини, Троттер досліджував і знаходив зображення в Інтернеті, відкриваючи багату культурну історію та велику трагедію, з якою стикається українська нація.

Він також листувався з Art Aid Ukraine, щоб знайти важливі місця, які представляють Україну. На картках зображені важливі відомі пам’ятки; деякі з них були знищені або пошкоджені, що підкреслює терміновість збереження.

Як повідомляється, весь прибуток від продажу карт буде пожертвуваний через UNITED24. Подивитися на них можна за цим посиланням.

«Дякуємо, Аароне», — йдеться в дописі UNITED24, присвяченому справі Троттера.