Діти Блінкена прийшли у Білий дім на Хелловін у костюмах Зеленського та України. Відео

Діти Блінкена прийшли у Білий дім на Хелловін у костюмах Зеленського та України. Відео

У понеділок, 30 жовтня, президент та перша леді США провели свято Хелловіна: учні місцевих державних шкіл та діти військових та політиків відвідали Білий дім.

Перша леді Джилл Байден, вчителька зі стажем понад три десятиліття, створила тему цього року «Hallo-READ!», а у святковому декорі Білого дому були представлені відомі літературні персонажі з казок, оповідань та історій про привидів. Тема спонукає сім’ї взяти ліхтарики, вибрати свою улюблену книгу про Хелловін і насолодитися захоплюючими відчуттями від спільного читання.

Діти могли пройтися Південним лужком Білого дому до Південного портика, щоб отримати цукерки та книги від президента та першої леді, а також від друзів та сусідів Білого дому.

Серед гостей були держсекретар США Ентоні Блінкен та його діти. Примітно, що маленький син Блінкена був одягнений у костюм кольору хакі, що нагадує образ Президента України Володимира Зеленського, а донька була вбрана у кольори українського стяга.

Близько 8000 гостей взяли участь у святкуванні Хелловіна у Білому домі цього року. Кожна сім’я отримала шоколад та цукерки, надані Національною асоціацією кондитерів та її компаніями-членами.

На знак поваги до конкурсу Hallo-READ! усі сім’ї отримали у подарунок книги. На святі роздавали картки з рецептами, щоб навчити дітей та сім’ї разом готувати прості частування на тему Хелловіна.

Білий дім був прикрашений осіннім листям, стопками книг та багатовимірними зображеннями жахливих персонажів з оповідань та казок. Частиною святкування Хелловіна цього року був куточок страшних історій за участю американських письменників.