Більшість виборців у США – за додаткову допомогу Україні, але партійний розкол зростає

Більшість виборців у США – за додаткову допомогу Україні, але партійний розкол зростає

Відповідно до загальнонаціонального опитування NBC News, опублікованого у вівторок, демократи переважно підтримують надання додаткової військової допомоги Україні, тоді як більшість республіканців виступають проти цього, пише Axios.

Поки російсько-українська війна триває, законодавці-республіканці все більше заперечують плани президента Байдена продовжувати надавати допомогу Україні, і серед виборців утворився розкол.

Серед усіх опитаних виборців 55% заявили, що підтримують збільшення фінансування та військової допомоги Україні, стільки ж підтримали надання більшої допомоги Ізраїлю. Згідно з NBC News, 35% опитаних республіканців заявили, що підтримують додаткову допомогу Україні, у порівнянні з 77% демократів.

Серед республіканців також є чіткі розбіжності в цьому питанні. Згідно з опитуванням, близько трьох із чотирьох республіканців, які заявили, що підтримують 45-го президента Трампа, виступають проти допомоги Україні. Ті, хто повідомив, що не підтримує Трампа, більш рівномірно розділилися щодо продовження допомоги Україні.

Суспільна підтримка допомоги Україні також впала. Приблизно двоє з п’яти американців вважають, що США роблять «забагато», щоб допомогти Україні, згідно з дослідженням Gallup, опублікованим на початку цього місяця. Тоді 62% республіканців сказали, що, на їхню думку, США роблять занадто багато, щоб допомогти Україні — порівняно з 50% у червні, за даними Gallup.