Поїзд-кухня відвіз до Харківщини індичку та гарбузовий пиріг від американців. Фото

Поїзд-кухня відвіз до Харківщини індичку та гарбузовий пиріг від американців. Фото

Поїзд-кухня, створений у партнерстві з американським бізнесменом та благодійником Говардом Баффетом, вирушив сьогодні зранку у свій перший рейс, щоб привезти до Харківщини традиційні американські страви до Дня подяки, пише Ukrinform.

«23 листопада, об 11:00 із першої колії (Київського) Центрального залізничного вокзалу на Харківщину відправився Food Train», – йдеться в повідомленні Укрзалізниці в Telegram.

Старт проєкту збігся із американським Днем подяки, тому першими приготованими стравами були святкові – запечена індичка, картопля та гарбузовий пиріг. Страви передадуть жителям міст, які потребують забезпечення їжею, волонтери Save Ukraine.

«Цей унікальний поїзд-кухня, у День подяки — традиційне американське сімейне свято — вирушив до Харкова та Ізюма, щоб приготованими у ньому святковими стравами подякувати тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматися та продовжити рух до перемоги: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам», — повідомили в Укрзалізниці.

Про відправлення поїзда написала пані Посол США в Україні Бріджет Брінк та показала фото.

Як очікується, у грудні до одного із рейсів приєднається й сам співзасновник проєкту, Говард Баффет. За його словами, разом із командою Food Train він запропонує їжу всім українцям уздовж лінії фронту.

Як повідомлялося раніше, за підтримки фонду Говарда Баффета Укрзалізниця створила поїзд-кухню, який здатний працювати автономно 5-7 діб, та виготовити понад 10 тисяч порцій їжі за день.