У бою за Україну загинув чемпіон Європи та світу з кікбоксингу

У бою за Україну загинув чемпіон Європи та світу з кікбоксингу

Заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон Європи та шестиразовий чемпіон світу з кікбоксингу Сергій Лисюк помер внаслідок важких поранень, отриманих у бою з російськими окупантами, повідомляє Obozrevatel.

«Сергій захищав свою землю та сім’ю від агресії рф на Донецькому напрямку. 12 листопада цього року стало відомо, що виконуючи бойове завдання в одній із найгарячіших точок Донбасу, він підірвався на міні», — повідомляється в дописі Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту.

Напередодні повномасштабної війни з Росією, у грудні 2021 року, Лисюк брав участь у проєкті «Марафон у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти», де учасники бігли дистанцію в селищі Нью-Йорк Донецької області, яке розташоване поблизу лінії фронту. А після того, як у лютому 2022 року Росія повномасштабно вторглася в Україну, спортсмен вирішив взяти до рук зброю та піти на фронт.

«Лікарі Дніпра близько 10 днів боролися за життя титулованого спортсмена й захисника з Чернігівської області, але травми виявилися надто тяжкими», — пише Комітет з питань молоді та спорту.

«Мій оптимістичний і справедливий Янголе! Сьогодні ми разом з тобою програли бій за твоє життя… Ні на хвилину не сумніваюся, що ти зробив усе що можливе і неможливе, щоб ЖИТИ! Ти завжди посміхався у відповідь на будь-які труднощі і сміявся в очі небезпеці, завжди був чесним, справедливим і дуже скромним. Ти був моїм чоловіком, другом, братом, моїм життям! Мабуть, на Небесах теж потрібно когось захищати, інакше вони б не забрали тебе у нас… Не хочу вірити, що вже не побачу твоєї посмішки… Як і обіцяла, не буду плакати. Я помолюсь і поцілую нашого сина, як ти завжди просив… Люблю тебе безмежно», — написала дружина спортсмена, Олена Бібік.

Також у захисника залишився маленький син.