Лідер більшості в Сенаті розповів, коли допомогу Україні винесуть на голосування

Лідер більшості в Сенаті розповів, коли допомогу Україні винесуть на голосування

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив у неділю в листі до своїх колег з Демократичної партії, що наступного тижня він представить пакет національної безпеки, який об’єднає фінансування Ізраїлю та України, пише CNN.

«Одне з найважливіших завдань, яке ми повинні виконати, — це підготовка та ухвалення законопроєкту про фінансування, щоб ми, а також наші друзі та партнери в Україні, Ізраїлі та Індійсько-Тихоокеанському регіоні мали необхідний військовий потенціал для протистояння та стримування наших противників і конкурентів», — сказав Шумер, демократ від Нью-Йорка.

Лідер меншості в Сенаті Мітч МакКоннелл і спікер Палати представників Майк Джонсон наполягають на тому, що підтримка Республіканською партією додаткового фінансування України залежить від посилення імміграційного законодавства на тлі зростаючої стурбованості щодо безпеки на кордоні США і Мексики.

Шумер закликав демократів співпрацювати з республіканцями «швидко, щоб допомогти просунутися двопартійним шляхом у найближчі тижні». Навіть якщо цей захід ухвалять у Сенаті, він зіткнеться з проблемами в Палаті представників, де багато консерваторів відмовилися від додаткового фінансування для України або пов’язування фінансування України та Ізраїлю разом.

«Сенатори повинні бути готові залишитися у Вашингтоні, поки ми не закінчимо нашу роботу», — сказав Шумер у своєму листі, додавши, що вони також повинні очікувати «довгих днів і ночей, і, можливо, вихідних у грудні». Шумер додав, що незабаром сенатори проведуть секретний брифінг щодо України.