Паспорт України швидко підвищує позиції у рейтингу найвпливовіших у світі

Паспорт України швидко підвищує позиції у рейтингу найвпливовіших у світі

Як передає Укрінформ, згідно з даними оновленого Індексу паспортів від компанії Henley&Partners, український закордонний паспорт посів 32-гу сходинку у світі.

Люди, в яких український паспорт, можуть подорожувати в 148 країн без візи або з отриманням візи після прибуття. Як зазначається в рейтингу, 32-гу сходинку Україна розділяє з Гренадою та Сент-Люсією, острівною державою у Карибському морі.

«Україна також входить до ТОП-5 країн із найбільшим покращенням рейтингу за останні 10 років (чистий загальний приріст на 21 позицію), а за минулий рік піднялася ще на два рядки», — заявили в компанії.

На першому місці в рейтингу Франція, Німеччина, Італія, Японія, Сінгапур та Іспанія — власники паспортів цих країн можуть подорожувати в 194 країни. На останньому місці Афганістан — усього 28 країн.

Henley&Partners Passport Index щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, розподіляючи їх за кількістю країн безвізового в’їзду. Рейтинг складається вже більше 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка веде найбільшу у світі базу даних про подорожі.

Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, куди її громадяни можуть в’їжджати без віз (без візи або з візою після прибуття). Паспорти всіх розглянутих країн є біометричними.
Станом на початок січня 2023 року український закордонний паспорт займав 36-ту позицію в міжнародному рейтингу Passport Index компанії Henley&Partners.