Республіканці в Конгресі США оприлюднили «План перемоги в Україні»

Республіканці в Конгресі США оприлюднили «План перемоги в Україні»

Республіканці в Палаті представників Конгресу США оприлюднили документ під назвою «Пропонований план перемоги в Україні», в якому описується, як Сполучені Штати мають допомогти Україні, і критикується адміністрація президента Джо Байдена, повідомляє RBC.

План був розроблений трьома очолюваними республіканцями комітетами Палати представників: Комітетом у закордонних справах на чолі з Майклом МакКолом, Комітетом зі збройних сил на чолі з Майком Роджерсом і Комітетом з розвідки на чолі з Майком Тернером. Хоча документ був розроблений наприкінці минулого року, обговорення його почалися лише нещодавно.

На обкладинці 28-сторінкового плану представлені чинні диктатори: Володимир Путін, Олександр Лукашенко, Сі Цзіньпін та Алі Хаменеї. Текст поділено на п’ять розділів: «Загроза», «Пропонований план перемоги», «Нагляд», «Розподіл тягаря» та «Хронологія смертельних затримок Байдена з відправленням зброї в Україну».

За словами авторів документа, Росія та альянс, що складається з Китаю, Ірану та його «маріонеток» (маються на увазі такі групи, як ХАМАС і Хезболла), намагаються підірвати інтереси США в усьому світі. Республіканці стверджують, що їхня мета — послабити економіку США, розірвати ключові альянси та встановити тоталітаризм як глобальний порядок.

Республіканці вважають, що мантра Байдена підтримувати Україну «скільки потрібно» є програшною стратегією. Вони хочуть, щоб Білий дім представив план перемоги та надав Україні необхідну зброю для боротьби.

На думку республіканців, шлях до перемоги України включає:

  • надання критичної зброї Україні з актуальною швидкістю;
  • посилення санкцій проти режиму Путіна;
  • передання Україні заморожених російських суверенних активів.

Члени Конгресу наголошують на необхідності нагляду за американською допомогою, визнаючи, що перевірки не виявили жодних порушень. Вони також досліджують розмір допомоги США Україні, підкреслюючи, що США відстають від європейських країн.