НАТО обіцяє Україні багатомільярдну допомогу у 2024 році

НАТО обіцяє Україні багатомільярдну допомогу у 2024 році

Демонструючи підтримку України в умовах війни, країни НАТО зобов’язалися надати значну допомогу країні й у 2024 році, пише MSN.

Цю обіцянку було зроблено під час засідання Ради Україна-НАТО 10 січня, де країни-члени погодилися продовжувати свою підтримку через військову, економічну, а також гуманітарну допомогу, зокрема зосереджуючись на посиленні протиповітряної оборони України.

У заяві Ради детально описано плани надання великої військової, економічної та гуманітарної допомоги, а кілька союзників окреслили свої наміри внести мільярди євро в додаткові можливості у 2024 році. Однак конкретні деталі того, що означатиме ця допомога, залишаються неуточненими.

Останнє на цей момент засідання Ради Україна-НАТО, скликане на рівні послів, відбулося на прохання України. Це сталося після все більш агресивних обстрілів території України Росією.

Те, що обіцяє НАТО, насамперед означає продовження колективних зусиль з підтримки України у захисті її суверенітету та територіальної цілісності. Обіцяна допомога також відображає поточну міжнародну реакцію на військові дії Росії.

Рішення зміцнити Україну такою значною підтримкою є чітким свідченням стратегічних пріоритетів НАТО та важливості України в геополітичному ландшафті. Це також свідчить про визнання Альянсом необхідності багатогранного підходу до допомоги, що охоплює військові, економічні та гуманітарні аспекти.