Буданов виступив з різким попередженням стомленому від війни Заходу

Буданов виступив з різким попередженням стомленому від війни Заходу

Начальник Головного управління розвідки України (ГУР) Кирило Буданов в інтерв’ю Le Monde 11 січня виступив із доволі різким зауваженням в бік західних країн, які нібито втомилися від війни, повідомляє Yahoo.

«Тим, хто за кордоном вважає, що „втомився“ від України, доведеться піклуватись про московитів, коли вони прийдуть займати їхні власні території», — заявив головний розвідник України.

Війна Росії проти України почалася 10 років тому, а повномасштабне вторгнення триває з 2022 року, тому втома від війни стає все більш виразною як на індивідуальному, так і на суспільному рівнях, сказав він.

«Я не критикую, — підкреслив начальник розвідки. — Це зрозуміле явище. Головне — знайти рішення, ми їх знайшли вчасно».

Росія веде війну не тільки проти України, а й проти НАТО, як стверджує їхня пропаганда з самого початку, заявив Буданов.

«Щодня я читаю секретні російські звіти та інші повідомлення, які поширюються різними каналами, — продовжив він. — Усі вони говорять про „удари по базах НАТО“, уточнюючи, що там було „50 поляків“, „30 французів“ і так далі. Вони знають, що це неправда, але поширюють цю інформацію».

Буданов зазначив, що російські полонені завжди дивуються, коли не зустрічають в Україні жодного солдата НАТО, тому що, як вони розуміють, вони прийшли воювати проти них. Україна — це лише перший етап. Глава розвідки також підкреслив, що санкції Заходу проти Росії залишаються недостатніми. Обмеження повинні були підкосити основні сектори російської економіки: енергетику, металургію та фінансову систему.

Буданов торкнувся й інших питань, зокрема необхідності забезпечення України більшою кількістю снарядів і артилерійських систем, як сучасних, так і старих, а також необхідності підтримки стабільності української економіки.