Спецпредставниця США зустрілася у Києві з прем’єр-міністром України: головне

Спецпредставниця США зустрілася у Києві з прем’єр-міністром України: головне

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся зі спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер та американськими бізнесменами, пише Ukrinform.

12 січня Пенні Прітцкер і представники американського приватного бізнесу прибули до Києва. Під час зустрічі зі Шмигалем сторони обговорили інвестиційні можливості та розвиток державно-приватного партнерства.

«Ми розраховуємо на участь приватних компаній із США у відбудові України», — підкреслив Шмигаль.

Ключовою темою зустрічі, за словами прем’єр-міністра, стало зміцнення української економіки, її найближче відновлення та довгостроковий розвиток, однією з головних передумов якого є забезпечення стабільного українського експорту.

Як розповів Шмигаль, ведеться робота зі США для посилення експортних можливостей України. За його словами, важливим фактором залишається постійна фінансова підтримка з боку партнерів. Під час зустрічі він обговорив з Прітцкер основні потреби України на поточний рік.

Шмигаль подякував спецпредставниці США за її особисті зусилля щодо підтримки України в усіх сферах і висловив сподівання на подальшу «скоординовану та продуктивну співпрацю».

Спікер парламенту Руслан Стефанчук і представники парламентських фракцій обговорили з Прітцкер подальшу фінансову та військову підтримку з боку США.