США терміново розміщують ядерну зброю в Британії через війну в Україні

США терміново розміщують ядерну зброю в Британії через війну в Україні

Повідомляється, що Америка планує розмістити ядерну зброю у Великій Британії у відповідь на зростаючу загрозу з боку Росії, пише Sky News.

Відповідно до пропозицій, які детально описані в The Telegraph, боєголовки будуть зберігатися на базі Королівських ВПС Lakenheath в Саффолку. Йдеться про те, що документи Пентагону розкривають контракти на новий об’єкт і «показують, що США мають намір розмістити на авіабазі ядерні боєголовки, що втричі перевищують потужність бомби, яку скинули на Хіросіму».

У газеті йдеться, що це буде перший випадок за 15 років, коли Америка розмістить ядерну зброю у Великій Британії.

«Невідредаговані документи в базі даних закупівель Департаменту оборони США розкривають плани щодо «ядерної місії», яка «незабаром» відбудеться в RAF Lakenheath», повідомляє The Telegraph. Ядерною зброєю, яка може бути розташована на базі, є гравітаційні бомби B61-12, що їх можна розгортати з винищувачів.

The Telegraph каже, що це частина програми НАТО з «розробки та модернізації ядерних об’єктів» після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Відповідаючи на повідомлення, речник Департаменту оборони сказав: «Давньою політикою Великої Британії та НАТО залишається ані підтверджувати, ані спростовувати наявність ядерної зброї в певному місці».