Як українському біженцю вдвічі менше платити за житло у Каліфорнії

Як українському біженцю вдвічі менше платити за житло у Каліфорнії

Програма житлової допомоги для українців (HAU) була створена для підтримки переїзду українців, переміщених з охопленої війною країни, у довгострокове житло в Каліфорнії.

Якщо ви маєте право на участь у програмі HAU, ви отримаєте фінансову допомогу в розмірі до половини вашої орендної плати, а також на комунальні послуги, якщо для цього є фінансування. Обмеження для родини становить 10 000 доларів США протягом усієї програми. Одна родина може отримувати пільги за програмою HAU протягом шести місяців.

На допомогу можуть претендувати українці, які приїхали до Сполучених Штатів самостійно, а також ті, хто перебуває у США у рамках Програми «Єднаймося заради України» (U4U):

  • громадяни України, які отримали гуманітарний пароль (або звичайний пароль, або U4U) та в’їхали у США в період з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2023 року;
  • неукраїнські особи, які востаннє постійно проживали в Україні, що отримали такий самий статус і в’їхали у ті ж терміни;
  • чоловік/дружина або дитина когось вище, що отримав/ла пароль та в’їхав після 30 вересня 2023 року;
  • батько, законний опікун або основний опікун неповнолітнього біженця без супроводу або дитини без супроводу, описаних вище, які отримали пароль та в’їхали у США після 30 вересня 2023 року.

Є й інші важливі умови, окрім описаних вище. Зокрема. лише одна особа з родини може подати заявку та отримати кошти на родину; ви та всі члени вашої родини повинні вказати свої імена в договорі оренди. Крім того, ви не можете жити зі своїми фінансовими спонсорами. HAU призначений для домогосподарств, які мають проблеми з оплатою оренди власних квартир.

Під час подачі заявки вас попросять надати підтвердження або документацію щодо фінансових потреб. Будьте готові показати такі документи, як договір оренди, рахунки за комунальні послуги, форми посвідчення особи та будь-які документи, пов’язані з вашим перебуванням у США.

Вам потрібно буде підтримувати тісний зв’язок зі своїм кейс-працівником і повідомляти йому свої нові дані, якщо змінюєте телефони чи місцеперебування під час участі в програмі. Очікуйте самостійно оплачувати принаймні половину орендної плати та комунальних послуг. Програма HAU покриває максимум половину ваших рахунків.

За деталями можна звернутися до Refugee Programs Bureau у Сакраменто за телефоном (916) 654-4356 або адресою [email protected].