Американська співачка LP вибачилася перед українцями через одяг з прапором РФ

Американська співачка LP вибачилася перед українцями через одяг з прапором РФ

У понеділок увечері американська співачка LP (Лаура Перголіцці), яка мала виступити в Литві 4 березня, неприємно здивувала своїх шанувальників, поділившись в Instagram відео, на якому вона була в худі з кольорами російського триколору та написом «LP Russia Official», пише LRT.

У вівторок вдень литовський концертний майданчик у Каунасі Žalgiris Arena оголосив про скасування концерту співачки через цей інцидент.

«Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не терпітимемо повідомлень на підтримку країни-агресора», – сказав Мантас Ведріцкас, керівник відділу організації заходів Žalgiris Arena.

Співачка пояснила у відео, що худі їй подарували шанувальники з Росії. Вона також показала листівку від них, у якій говорилося, що подарунок був зроблений ще у 2020 році, але шоу скасували через пандемію Covid-19, тому його доставили лише зараз. Цікаво, що при цьому листівку підписано 24 лютого 2024, у другу річницю широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. У відео LP подякувала та позначила тегом свій акаунт російського фан-клубу. Пізніше відео було видалено, а співачка поділилася новим повідомленням в Instagram.

«Я дуже пишаюся і вдячна за своїх шанувальників у всьому світі, і я знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і я хотіла би, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди вас підтримувала і люблю», – сказала LP, але не згадала про попереднє відео.

Після розголосу скандалу в соцмережах, LP перепросила у сторіз в Instagram за свій пост. Співачка сказала, що перепрошує у своїх друзів та фанатів з України, яких «справедливо обурив та скривдив» її «бездумний пост».

«Я глибоко шкодую за те, що була такою нечутливою в цей час. Це була велика помилка. Мені дуже шкода, — написала LP. – У той час, коли ми відзначаємо другу річницю повномасштабного вторгнення, Україна потребує більше підтримки, ніж будь-коли. Будь ласка, прийми мої смиренні вибачення, Україно».