Путін ніколи не зможе підкорити Україну і захопити Київ — Блінкен

Путін ніколи не зможе підкорити Україну і захопити Київ — Блінкен

Росія ніколи не зможе завоювати Україну і захопити її столицю Київ, попри такі побоювання два роки тому, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на пресконференції у вівторок, 2 квітня, передає Ukrinform.

На запитання, чи в змозі Сполучені Штати пообіцяти, що Українська держава та Київ ніколи не потраплять у руки Росії, Блінкен сказав: «Я переконаний, що ми вже це зробили. Іншими словами, цього не відбувається, цього ніколи не відбудеться».

Він також додав, що на початку російської повномасштабної агресії у 2022 році США вважали, що була ймовірність падіння Києва.

«Але завдяки неймовірному опору українського народу, а також завдяки підтримці, яку Україні надають США, Франція та інші країни, бажання Путіна завоювати всю країну, стерти її з карти світу, зробити частиною великої Росії, не матеріалізувалося і не відбудеться”, – сказав Блінкен.

За його словами, із самого початку повномасштабного вторгнення президент Джо Байден був упевнений у двох речах: США повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну, і щоб уникнути війни з Росією.

Президент Франції Емманюель Макрон і держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Парижі 2 квітня підтвердили спільну позицію щодо подальшої підтримки України.