В Україні цілком можливо виробляти системи ППО Patriot — посол Маркарова

В Україні цілком можливо виробляти системи ППО Patriot — посол Маркарова

Виробництво систем протиповітряної оборони Patriot або окремих їх компонентів в Україні цілком можливо, заявила українським телевізійникам 23 квітня посол України в США Оксана Маркарова, повідомляє The New Voice of Ukraine.

За її словами, переговори щодо цього процесу вже ведуться. Вона уточнила, що мова йде про інші сучасні протиповітряні комплекси, окрім Patriot американського виробництва.

«Це абсолютно реально; Є багато компаній — я говорю не тільки про Patriot, а про інші можливості, — які вже почали будівництво або спільні проєкти з українськими компаніями вдома», — сказала Маркарова.

«Ми працюватимемо над тим, щоб це стосувалося всіх потенційних промислових проєктів, у тому числі таких складних, як Patriot», – додала пані Посол.

Водночас дипломатка не назвала конкретних термінів, коли це партнерство дасть результат.

«Ці переговори були досить змістовними з часу останнього візиту президента Володимира Зеленського до США, після якого наші українські та американські компанії почали проводити зустрічі для обговорення спільних проєктів, – зазначила Маркарова. – Зараз це дуже конкретні переговори».