Що буде, якщо США не продовжать ваш гуманітарний пароль за U4U?

Що буде, якщо США не продовжать ваш гуманітарний пароль за U4U?

Служба громадянства та імміграції США (USCIS) відповідає на актуальні запитання українців, які вже перебувають у США за гуманітарним паролем за програмою Uniting for Ukraine (U4U) та планують подати на re-parole, або продовження пароля та легального перебування у Штатах.

Одні з найгостріших запитань, які ставлять люди, наразі є такими.

Що станеться, якщо термін першого гуманітарного пароля закінчиться?

Якщо термін вашого перебування у США за гуманітарним паролем завершиться і у вас не буде активного поточного продовження, ви більше не матимете права на легальне перебування у Сполучених Штатах.

Винятки:

  • ви отримали імміграційний статус, такий як притулок, статус законного постійного жителя або TPS;
  • ви вважаєтесь тим, хто має дозволений період перебування у Штатах, наприклад, перебуваєте на розгляді клопотання про надання притулку, коригування статусу або TPS.

Якщо термін вашого пароля закінчується, вам більше не можуть дозволити працювати.

Винятки: ви отримали імміграційний статус, який дозволяє вам працювати, або маєте права на отримання дозволу на працевлаштування на підставі іншої імміграційної категорії.

Крім того, ви можете втратити право на пільги для біженців, передбачені Законом про додаткові асигнування для України.

Що буде, якщо USCIS визнає, що ви не маєте права на re-parole за програмою U4U?

Якщо Служба громадянства та імміграції відхилить ваше клопотання про продовження гуманітарного пароля і ви не маєте іншого імміграційного статусу або не подали заяву на отримання імміграційної допомоги в USCIS, вам може бути видано повідомлення про необхідність з’явитися до імміграційного судді та розпочато процедуру депортації.

Примітка: прикордонно-митна служба та Імміграційна та митна поліція США відповідають за депортацію негромадян, щодо яких прийнято остаточне рішення про випровадження зі Сполучених Штатів.