Український боксер здобув чотири чемпіонські пояси

Український боксер здобув чотири чемпіонські пояси

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

У Лондоні український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і забрав його чотири чемпіонські пояси у найпрестижнішій надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Про це пише ВВС.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Всі три судді віддали перемогу Олександру Усику, щоправда напередодні усі оглядачі та букмекери ставили на перемогу британця. На арені Tottenham Hotspur на битву Усика з Джошуа прийшло подивитися близько 67 тисячі глядачів. Він повернув пояси, які чотири роки тому Джошуа забрав у Володимира Кличка.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

В десятому, першому з так званих “чемпіонських” раундів, на обличчі українця з’явилася кров, а у британця підпухло праве око. В одинадцятому раунді спортсмени діяли від оборони і намагалися зловити суперника на помилці, але нікому це по-справжньому не вдалося.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif

Але Усик все ж домінував і навіть британські коментатори ще до закінчення бою почали прогнозувати його перемогу. Бій досяг апогею своєї напруги і у фінальній частині Олександр Усик продовжив влучати у голову Ентоні Джошуа.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

А в кінці українець затис британця до краю рингу.

Варто додати, що це було одне з головних протистоянь у світовому боксі у 2021 році та найбільш довгоочікуваний бій у Британії за останні роки – після того, як у 2018 році той же Джошуа переміг росіянина Олександра Повєткіна.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Нагадаємо, що Олександр Усик до бою – переможець у всіх своїх 18 протистояннях. Так, він став абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі, зокрема переміг у Всесвітній суперсерії боксу 2017-18 (World Boxing Super Series). А два роки тому вирішив перейти у важчу вагову категорію, де став одним з найлегших бійців.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *