У школах України навчатимуть гендерної рівності та толерантності

У школах України навчатимуть гендерної рівності та толерантності

У школах України навчатимуть гендерної рівності та толерантності. Про це повідомляє Освіта UA із посиланням на слова міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

“Школи сприятимуть утвердженню гендерної рівності в Україні. Стереотипи про роль жінок і чоловіків мають змінитися, починаючи з освітньої сфери”, – сказав він.Згідно з планом заходів партнерства, затвердженим Кабінетом Міністрів, Міністерство освіти стане відповідальним виконавцем за забезпечення наскрізності принципів гендерної рівності в освіті. 

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Зокрема, план передбачає розроблення та затвердження Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року, затвердження плану заходів з реалізації зазначеної стратегії, а також запровадження антидискримінаційної експертизи освітнього контенту.

Окрім того, у Міністерстві освіти зазначають, що вихідними позиціями запровадження гендерної рівності в закладах освіти є принцип гуманізації та демократизації освітнього процесу, змістом яких є повага до жінки та чоловіка, відсутність насилля, толерантні стосунки, забезпечення рівності між чоловіком та жінкою, розширення прав і можливостей жінок.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *