В Україні створено сервіс, що виявляє приховані зв’язки з Росією

В Україні створено сервіс, що виявляє приховані зв’язки з Росією

Наразі багато хто публічно зрікається своїх зв’язків з Росією, проте насправді продовжує їх підтримувати. Для того, щоб виявляти приховані зв’язки такого роду, українські айті-спеціалісти розробили спеціальний інструмент.

Українська ІТ-компанія YouControl розробила та запустила міжнародний сервіс, за допомогою якого можна перевірити, які компанії мають приховані зв’язки з Росією та Білоруссю, як з особами, так і з бізнесом. Інструмент працює для світових, а не лише українських компаній. Адреса сайту – https://ruassets.com/

На сервісі можна знайти:

  • список політичних діячів з Росії та Білорусі, який було зібрано з понад 100 джерел;
  • офіційні дані з відкритих реєстрів власників та бенефіціарів бізнесів країн пострадянського простору та Європи;
  • дані щодо фізичних та юридичних осіб більш ніж у 50 санкційних списках у світі;
  • реєстри кримінальних осіб, а також російських силовиків, що стосуються їхніх зв’язків з воєнними терористами та пропагандистами.

Дані у інструменті оновлюються щоденно, відповідно до змін власне у списках та реєстрах.

Сервіс працює безкоштовно для журналістів, уповноважених представників органів державної влади України та правоохоронних органів.

Чому це важливо? Якщо міжнародна спільнота буде швидко виявляти бізнеси та осіб, які співпрацюють з країною-агресором та її сусідом, такі компанії швидше залишаться без прибутків, завдяки яким фінансують війну на нашій землі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *