В Україні створять онлайн-платформу для вивчення Голокосту

В Україні створять онлайн-платформу для вивчення Голокосту

В Україні створюють онлайн-платформу «Червона точка пам’яті», що присвячена вивченню історії Другої світової війни та Голокосту. Про це йдеться на сайті Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“Завдяки онлайн платформі українські школярі під егідою вчителя шукатимуть в домашніх архівах і місцевих музеях документальні свідчення про Голокост та Другу світову війну, записуватимуть короткі спогади очевидців та зможуть відчути себе носіями цієї пам’яті”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Усі оцифровані знахідки школярі самостійно додаватимуть на платформу. Кожне записане свідчення про Голокост, Другу світову війну стане тією червоною точкою, яка буде нанесена на спеціальну карту, де персональні історії накладатимуться на «велику історію. За словами головного спеціаліста управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Раїси Євтушенко, використання інноваційних та інтерактивних матеріалів підвищить рівень освітнього процесу.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

«Платформа «Червона точка пам’яті» дасть учням можливість працювати з реальними історичними джерелами, які вони будуть знаходити самостійно або з допомогою родичів. Це навчить школярів працювати з артефактами та поглиблювати знання. А найголовніше – підвищить інтерес до історичних джерел, якого іноді бракує сучасним учням, – підкреслила Євтушенко.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Також планується, що онлайн-платформа допоможе вчителям застосувати нові педагогічні підходи та метод залучення, який є ефективним у навчальному процесі. Презентація онлайн-платформи запланована на вересень цього року.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *