Під час різдвяного послання Папа Римський Франциск згадав про Україну

Під час різдвяного послання Папа Римський Франциск згадав про Україну

Папа Римський Франциск під час різдвяного послання «Urbi et Orbi» згадав про конфлікт на сході України. Про це повідомляє Vatican News.

«Нехай же Син Всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти та залучених країн у дотриманні припинення вогню в Нагірному Карабасі, як також у східних регіонах України, та сприянні діалогові, як єдиному шляху, що веде до миру та примирення», – сказав Папа Франциск. Він підкреслив, що наразі світ потребує братерства.

«В цей історичний момент, позначений екологічною кризою та серйозними порушеннями економічної та соціальної рівноваги, загостреними пандемією коронавірусу, ми більше, ніж будь-коли раніше, потребуємо братерства», – додав він.

Папа Франциск також закликав не зводити бар’єри під час пандемії коронавірусу. «Перед обличчям виклику (пандемії – ред.), який не знає кордонів, не можна зводити бар’єри. Не можна зводити бар’єри. Ми всі в тому самому човні», – зазначив він. Також, він згадав і про жінок, які зазнали домашнього насильства.

“Нехай же, отже, Вифлеємське Дитятко допоможе нам бути доступними, великодушними та солідарними, особливо, до найслабших, хворих і тих, які в ці часи залишилися без роботи або потрапили в серйозні труднощі через економічні наслідки пандемії, як також до жінок, які протягом цих місяців карантину зазнали домашнього насильства”, – сказав він.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *