Ракета Alpha запустить у космос малюнки українських дітей

Ракета Alpha запустить у космос малюнки українських дітей

Українсько-американська ракета Firefly Alpha під час дебютного польоту візьме корисний вантаж – дитячі малюнки, зібрані в рамках проекту D.R.E.A.M. Про це повідомляє Укрінформ.

З ініціативи власника Firefly Aerospace Макса Полякова, роботи переможців всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків Noosphere Space Art Challenge вирушать на орбіту Землі. Співробітники Firefly Aerospace вже приступили до монтажу корисного навантаження D.R.E.A.M. Серед відібраних робіт листи від дітей, фотографії минулих космічних місій, а також технічні розробки студентів та співробітників університету Кембридж, Університету Північної Кароліни, Університету Пердью, Гавайського музею науки і технологій та багатьох інших учасників.

Всього в космос відправлять 26 проєктів з 7 країн. Firefly Aerospace також виступила спонсором міжнародного конкурсу малюнків Space Foundation International Student Art Contest, у якому можуть взяти участь охочі з усього світу. Ракета Firefly Alpha відправиться у свій дебютний політ з бази ВПС США Ванденберг вже найближчим часом. Вікно запуску буде відкрито з 22 грудня 2020 року по 31 січня 2021 року.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *