Українець створив макет храму із сірників, бісеру та золота (Фото)

Українець створив макет храму із сірників, бісеру та золота (Фото)

Житель Харкова Володимир Гуськов за 22 роки зробив унікальний макет храму – із сірників, бісеру та золота. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

“Ця технічно складна робота заввишки 107 см, храм оздоблений не лише ззовні, а має інтер’єр з іконами та підсвіткою, усі двері та вікна рухомі, двоярусний іконостас, є макет органу, з якого звучить органна музика, підлога викладена з бісеру з різним малюнком”, – написала Вєтрова.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

За її даними, крім сірників, харків’янин використовував ще 53 види матеріалів – бісер, стрази, ґудзики, скляні кулі, ланцюжки, гребінці, фольгу, сусальне золото, мідні дзвіночки, металеві хрестики, дзеркала, річні камінчики, трикотажну фурнітуру тощо. “Розбірна модульна конструкція складається з трьох модулів (перший поверх, другий поверх та центральний купол)… Дивовижно, що для відображення території довкола храму Гуськов використовував чайну заварку”, – додала Вєтрова. За її словами, це найбільш знаменитий макет храму: “Його зображення є на обкладинках видань різними мовами світу. Утім, зважаючи на цінність ручної роботи, мандрує по виставках лише фотографія цього унікального храму”.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *